ТОП НОВИН

Ресторанні страви в дома для романтичної вечері: рецепт від шефа

В той час, коли багато людей шукають ресторан, кафе, щоб відсвяткувати з коханими День святого Валентина ми радимо створити красиву атмосферу в дома, не витрачаючи багато грошей, хіба що на подарунки. Для того, аби романтика була ще й смачною пропонуємо вам декілька страв, які стануть романтичною окрасою вашого столу. Як правильно приготувати таку їжу, та що варто пам’ятати нам розповів шеф-кухар «RING DJ CAFE» Олександр Лисик.

 

 

Отож, розпочнемо із перших страв. Зокрема Олександр пропонує вам приготувати суп «Ландерс». Каже, що це трошки модернізований, такий знайомий нам суп з фрикадельками, який він назвав на честь свого улюбленого гітариста Пауля Ландерса. «Зазвичай я варю суп на ніч, щоб продукти краще віддали свій смак», - ділиться кухар.

 

 

Записуйте рецепт (деталізації по грамах  не писали, тому розраховуйте на власний смак та величину порцій): моркву, цибулю, картоплю, цукіні та бекон, нарізають кубиками (на кшталт кубиків на олів’є). Далі моркву, цибульку та бекон потрібно обсмажити з часником та свіжим тім’яном, а потім усе це « томити» у вершковому маслі. Згодом треба додати цукіні та картоплю. А потім залити овочі водою та додати вершки 30% жирності. Зменшуйте вогонь до мінімального, та готуйте ще хвилин зо 20, але слідкуйте за тим, щоб овочі зберегли форму нарізки. Потім треба додати заздалегідь зроблені та заправлені цибулею, сіллю та перцем м’ясні кульки. Зокрема сам Олександр надає перевагу яловичині змішаній зі свининою 1:1. Такі кульки варять доки не піднімуться до верху та додають зелень. І ось, усе готове. Така ось проста страва, але дуже смачна. Тут головне, щоб просто стало надзвичайним, а весь секрет у декорі. Тому вмикайте вашу фантазію і робить просто страву святковою.

 

Перейдемо до м’ясних страв. На другу страву для своїх коханих може приготувати куряче філе з томленим у вершках шпинатом, та картоплею, шпигованою беконом. На перший погляд щось складне. Але читайте далі і все буде просто.

 

 

Для приготування спочатку необхідно почистити куряче філе, посолити та поперчити. Далі шпинат, з часником і тім’яном обсмажити з вершками. Таким вершковим начинням нафарширувати м’ясце. Попередньо відварену у «мундирах» картоплю нарізають товстими пластинами, та видаляють середину за допомогою ножа для карвінгу (або ножем для видалення «насінневоі камери»). Її шпигують беконом та смажать разом з курячим філе на сковорідці  (при можливості на грилі) до готовності. Викладають картоплю в ряд. На неї розрізану курку. Прикрашаємо все зеленню, та попередньо вирізаними з картоплі циліндрами (див. фото). Якщо все у вас вийде – страва буде не лише смачною, а й дуже гарною, адже такі картопляні циліндри ефектно дивляться на тарілці.

 

А тепер десерт – страва для закоханих. Шеф-кухар Олександр Лисик, як солодке доповнення вечора пропонує приготувати дуже популярний зараз десерт – пана коту. Однак ця пана кота буде мигдальною та з грушевим пюре. Пана кота лише з однієї своєї назви здається стравою, яку не можна приготувати в дома, ніби суто вишукана ресторанна смакота. Але наш шеф-кухар стверджує зовсім протилежне і розповідає рецепт цієї страви.

 

Насамперед для пана коти вам потрібно змішати молоко , вершки, цукор та ваніль. Це все прогріти до повного розчинення цукру, потім додати мигдальний сиром вищого ґатунку. «Краще не купувати дешевих аналогів, можна зробити сироп самому – перебивши мигдаль, додавши воду, вершкове масло , цукор і цю масу перекип’ятити», - ділиться Олександр. Продовжуємо  готувати далі… Замочуємо желатин у воді, а краще у молоці. Після того, як желатин «розбух», його потрібно прогріти і з’єднати з молочною масою. Майже готову страву залити у склянку до повного застигання. Переходимо до фруктового пюре. Грушу треба запекти до готовності (попередньо видаливши насінневу камеру). Далі її треба збити в блендері з корицею та лимоном. Коли все зробили таку фруктову масу потрібно намастити на застиглу панна коту.

 

От і все – три страви для вашої романтичної вечері. Все просто і красиво. Але найголовніший секрет від шеф-кухара – готувати із любов’ю, та не забувати про декор, щоб ваш настрій, та ваш стіл були романтичними і, водночас, доповнювали одне одного.

 

Підготувала Юлія СТАСЮК 

поділитись у соціальній мережі: