ТОП НОВИН

Секрети млинців від бабусі

Зараз триває Масляний або Сирний тиждень. Дехто думає, що це суцільний тиждень веселощів, однак це зовсім не так, адже це час поступового переходу до великого посту, свято прощання з зимою, та зустрічі весни – яскравих емоцій, позитивного майбутнього.

 

У цей час уже за традицією їдять сир, масло, але вже не вживають м’ясо. Окрім того це час спілкування у родинному колі та пригощання млинцями.  А у третій день цього тижня уже за традицією зять йде до тещі на млинці, аби налагодити стосунки.

 


Під час Масляного тижня традиційними стравами є млинці, сирники, страви зі сметани.  Іншими словами ці дні можна назвати «святом живота», адже поїдаються різноманітні смаколики із різною начинкою.

 


До кожного свята українці мають свої традиційні страви. Такою можна вважати і млинці. Не можна уявити Різдво без куті, чи Великдень без паски, так само Масляницю аж ніяк не можна розглядати без млинців. Хоч рецептів приготування цієї страви є чимало, все ж незмінними інгридієнтами залишаються яйця, цукор, сіль, олія, борошно. Щодо рідкого інгридієнту, то переважно використовують молоко, також є млинці на пиві. Начинка ж може бути різноманітною – все залежить від наповнення вашого холодильника та фантазії господині.

 

 

Аби урізноманітнити традиційне приготування можна спробувати млинці із різним видом борошна. Також молоко можна зімінити кефіром, пивом або просто водою. Аби вигляд страви не набрид млинці можна робити різнокольорові, наприклад рожевого кольору додасть трішки пюре із буряка.

 

Кажуть, що вони ніколи не набриднуть, якщо урізноманітнити їх смачною начинкою. А її можна не тільки загортати у сам млинець, а й додавати начиння в тісто.

 

Так, із звичайних млинців можна зробити вдалий гарнір або вишуканий десерт. Як же приготувати головну страву Масляниці? Дуже просто, головне терпіння та позитив. Для цього вам потрібно підготувати молоко, яйця, борошно, сіль та цукор, олію.

 


Насамперед головним секретом господинь є молоко, адже за допомогою цього інгредієнту млинці вийдуть ніжними та м’якими. Яйця та молоко обов’язково мають бути кімнатної температури, а тісто солодкуватим.

 

Якщо все вже у вас під рукою – починайте готувати. Моя бабуся готувала так: спочатку просіювала борошно, туди вже додавала яйця, трішки олії та розтоплене вершкове масло, сіль, цукор та молоко. Казала, що весь секрет у маслі. Бабуся усе ретельно вимішувала, ставила тісто на 30 хвилин просто постояти, і тільки після того починала  смажити млинці на невеликому вогні до золотистого кольору. Вони у неї були дуже дуже смачні і переважно саме як десерт. Вона подавала їх на стіл з окремими мисочками зі сметаною, медом та варенню.

 

 

 

А от для лінивих хазяйок, які не люблять мити посуд вигадали рецепт із пластиковою пляшкою, де й замішувалося тісто.

 

Куштувати ж приготовану страву можна з начинкою і без. Адже, погодьтеся, ніхто не відмовиться від смачнючих млинців, наприклад, із яблуками, политі медом, згущеним молоком чи шоколадом.

 

 

Головним секретом вдалих млинців є хороші думки під час приготування. Тому, сподіваємося, наш матеріал трішки допоможе вам у родинному спілкуванні та ласуванні традиційної страви. 

 

Підготувала Юлія СТАСЮК

поділитись у соціальній мережі: