ТОП НОВИН

Смачний квас у "Сітіпарку"

Як відомо квас з давніх часів вважався напоєм слов'янських народів. Цей напій добре втамовував спрагу, а ще, подейкували, мав цілющі властивості. Також його використовували для приготування різних страв.

 

У наш час квас можна і не готувати – простіше піти і просто купити у магазині у пляшці, або ж в спеціалізованому магазині на розлив. Такі магазини ви можете знайти і у нас, в торгово-розважальному комплексі «Сітіпарк».

 

Однак, якщо ж ви вирішили порівняти магазинний та домашній квас – наступна інформація для вас. Насправді ж квас готувати зовсім неважко.

 

Рецепт 1 - Квас з житніх сухарів

Для першого напою нам знадобиться: житній хліб (половина буханця), сухі дріжджі (30 гр.), цукор (130 гр.) та  родзинки.

 

Хліб нарізаємо шматочками та сушимо їх на деко в слабо розігрітій духовці приблизно 10-15 хвилин, потім вимикаємо духовку і залишаємо в ній хліб ще на 10 хвилин.

 

У велику банку заливаємо окріп. Додаємо 3 ст.л. цукру, окремо у склянці води розчиняємо дріжджі. Після того, як у банці охолоне вода додаємо дріжджі та сухарі – все ретельно перемішуємо, накриваємо кришкою та ставимо на дві доби у тепле місце.

 

Після закінчення двох днів настій проціджуємо через марлю. У проціджену рідину додаємо цукор, родзинки і перемішуємо – ставимо настроюватися на півдня. Потім розливаємо квас по бутлях, закриваємо його та ставимо на добу в холодильник.

 

Ось і все, тепер можна пити квас, який буде корисним та вдалим засобом для втамування спраги. 

 

Рецепт 2 - Хлібний квас з додаванням м'яти

Нам знадобиться: житній хліб (сухарі 1 кг); вода (8-10 л); дріжджі сухі (25 г), цукор (200 г); м'яти; родзинки (50 г).

 

Як і в попередньому рецепті нарізаємо хліб та підсушуємо його у духовці. Далі складаємо їх у глибоку посудину та заливаємо окропом. Залишаємо настоюватися протягом 4 годин, після чого проціджуємо, додаємо дріжджі, м’яту, цукор та накриваємо серветкою.

 

Готовий настій ставимо відстоюватися 4-5 годин. При появі піни ще раз проціджуємо, розливаємо у бутлі та додаємо родзинки. Щільно закриваємо кришкою і залишаємо на три дні у будь-якому холодному місці.

 

Рецепт 3 - Квас з житнього і пшеничного хліба

Нам знадобиться: вода (8 л ); ціла буханець хліба житнього і пшеничного; свіжі дріжджі (60 г); сухі дріжджі (4 чайних ложки), також можна використовувати дріжджове тісто (500 г замість дріжджів); цукор (половина склянки).

 

Для початку розігріваємо духовку, кладемо туди шматки хліба. Підігріваємо його таким чином, щоб він у середині був м’яким. В окріп кладемо підсушений хліб та цукор. Чекаємо доки вода охолоне та додаємо дріжджі. Рідину залишаємо на 2-3 дні бродити при кімнатній температурі.


Готовий настій проціджуємо через марлю, розливаємо по бутлях. Додаємо цукор за смаком і насолоджуємось охолодженим напоєм.

Робити квас в домашніх умовах справа ваша. Однак як вам дуже захотілось посмакувати цим напоєм, а часу на його приготування у вас немає – ви завжди можете відвідати магазин «Пивна хата» у «Сітіпарку», де швидко та смачно зможете втамувати спрагу. 

поділитись у соціальній мережі: