ТОП НОВИН

Вербна неділя із весняними пельменями

Сьогодні Вербна неділя – за тиждень уже Великдень, а отже сьогодні уже маємо передчуття цього світлого та весняного свята.

 

Не я б’ю – верба б’є, за тиждень – Великдень. Десь недалечко червоне яєчко, будьте здорові, як вода, і багаті, як земля. Вітає вас зі святом, та своїми рецептами бажає здоров’ячка і наш шеф-кухарем луцького «Ring Dj Cafe» Олександр Лисик.

 

Саме тому у цей зелений «вербний» день він пропонує приготувати пельмені з судака з лимонним соусом – весняний та дуже гарний рецепт.

 

Дя початку потрібно розібрати судак на філе. Кухар радить взяти цілу свіжу рибу і розібрати її, ніж купувати філе. Далі варто порізати судака на маленькі шматки і перемолоти на фарш в м’ясорубці, або блендері. У рибну масу ми додаємо  яйце, кріп, вершки, сіль та 5-ть видів перцю за смаком. Уже готовий фарш треба поставити у холодильну камеру, щоб він охолонув – так з ним буде легше працювати.

 

Тим часом робимо тісто. Так, на одну склянку гарячої води треба три склянки борошна, чайну ложку солі і столову ложку олії. Борошно змішуємо з олією та сіллю, вливаємо туди гарячу воду і швидко мішаємо гарячою лопаткою одну хвилину. Потім тісто треба залишити на 15 хвилин, після чого місити його руками до утворення еластичного тіста з ідеальною текстурою.

 

Продовжуємо готування, далі найцікавіше – колір. Варто розділити тісто на три частини, і в кожну додати приблизно 30 грамів фрешу: морквяного, бурякового і шпинатного – і ще раз вимішати. Кожна з частин стане відповідного кольору – помаранчевого, рожевого і зеленого. Потім тісто нам треба тонко розкачати, та починати нарешті робити пельмені з попередньо приготованого рибного фаршу. Варимо  пельмені до готовності. 

 

 

До пельменів також треба подати і соус – так буде значно смачніше. Для цього нам потрібно буде порізати цибулю дрібним кубиком і обсмажити на олії з зеленню, кропом та лимонною цедрою. До цієї маси ще додаємо воду та 33% жирності вершки і уварити все до відповідної консистенції.

 

Все, що ми приготували гарненько викладаємо на тарілку: спочатку соус, а зверху на нього кладемо пельмені та прикрашаємо зеленню.

 

«Ця кольорова страва стане гарною прикрасою до вашого «вербного» столу. Нехай весна буде у вашому серці, а страви тільки доповнюють цей настрій», - бажає наш шеф-кухар Олександр Лисик.

 

 Смачних вам кольорових пельменів!)

 

Підготувала Юлія СТАСЮК

поділитись у соціальній мережі: